VEEL PAREM!

Eellugu:
Alates lõppeva kooliaasta sügisest õpivad kolmandikud VEPA klassis. VEPA – veel parem!

VEPA Käitumisoskuste Mäng on meetodite kogum, mida õpetaja saab kasutada tunnis õpitegevust katkestamata. Eesmärgiks on luua klassis hooliv ja toetav õpikeskkond. See meetod arendab mängulisel viisil õpilaste eneseregulatsiooni ja sotsiaal-emotsionaalse pädevuse arengut. Selleks „mängime“ tunnis VEPA mängu, millel on lihtsad reeglid, mis suunavad last oma tööle keskenduma ning klassikaaslastega arvestama. Et lapsi motiveerida, kasutasime klassis VEPA punktide kogumise pudelikest, kuhu kogusime ube. Üks punkt = 1 uba. Seadsime eesmärgid, millest esimese täitumisel ei jäänud sel päeval koju õppida.  Järgmiseks eesmärgiks oli jõuda klassiõhtuni, mille pidi korraldama klassijuhataja. Kolmandaks (ja sinna oli küllaltki pikk tee!) soovisid lapsed minna kinno. Kui saime kolmandagi eesmärgi täidetud, ootaski ees kinokülastus. Et päeva mitte raisku lasta, soovisid lapsed veel enne uisuväljaku jää libedust katsetada.

Ja ühel kenal esmaspäeval….

… Alguses võtsime kõik oma õuna ja võileiva ning ruttasime bussile. Aga oh imet – bussi polnudki! Ootasime natuke, siis otsustas õpetaja bussijuhile helistada. Selgus, et tema oli alles kodus ja hakkas tulema. Lõpuks jõudis kohale ja saimegi sõitu alustada. Tee Tartusse oli pikk.

Kui Lõunakeskusesse jõudsime, hakkasime uisutama. Küll oli libe jää! Eks ikka käisime käntsa ka. Pärast uisutamist läksime kinno vaatama 2D filmi „Väikesed kangelased“. Väga õpetlik oli, et tuleb sõbrale hädas appi minna. (Näksid olid ka väga head!)

Pärast filmi läksime jälle bussile. Aega oli veel palju, kuid järsku, oh heldust!, selgus, et kahese bussini oli vaid minut! Napilt jõudsime! Bussijuht keeras bussi liinibussi ette ja jõudsime õnneks peale. (Minu süda peksis väga!).

Oli väga tore päev Tartus!                                                                          

Marleen Tooming, 3. klass

Järellugu:
Kahjuks me oma lõppeesmärgini (Vudila) ei jõudnud, aga järgmisel aastal on uus võimalus.

Kolmandikel on sel kevadel olnud päris palju käimisi ja tegemisi. Osalesime õuesõppel, käisime matkamas, korraldasime klassiõhtuid ning pidasime piknikku. Lisaks valmistusime hoolega jalgratturi eksamiks. Tõehetk on 6. juunil. Loodame, et meie ning kõikide teiste Pühajärve kooli õpilaste (ja ka õpetajate) suvi tuleb sama kirju ja seiklusterohke nagu lõppev kooliaastagi.

Õpetaja Tiina
VAATA (Tiina Kukk)

You may also like...