TUTIAKTUS 2021

Traditsioonid, traditsioonid ja veelkord traditsioonid! Ammu ei olnud see aeg kui praegune 9.klass oli ootusärevuses esimese koolipäeva eel. Märkamatult on läinud need aastad ja kohe, kohe tuleb minna uude kooli. Selleks, et 9.klass saaks tuult tiibadesse, tehakse iga aasta tutipidu. Esinevad kooli kõige vanem ja kõige noorem klass.  

Kõigepealt esines 1.klass oma laulude ja väljakutsetega. 9.klass pidi ka aktiivselt kaasa tegema. Näiteks ühes laulus pidi kehakeelega näitama tähti (paremini saab aru, kui vaadata pildikogust). Lisaks pandi reaktsioonikiirus proovile. Lõpuduelli läksid noorima ja vanima klassi kõige kiirem reageerija. Noorimad õpilased lõpetasid oma esituse tänusõnade ja armsate kingitustega. 

Jätkus mälestuste meeldetuletamine 9.klassi poolt. Alustati kandlelooga, kus 9.klassi õpilased panid kokku väikekandle ja viisikandled. Looks oli kõigile tuntud Kaerajaan. See on seotud tegelikult minuga, sest ma õppisin seda esimesena oma väikekandle ringis. 

Veel lauldi suure entusiasmiga ,,Me pole enam väikesed” ja näidati kokkuvõtvat videot. Video sisaldas vanima klassi eredamaid hetki, mis on 9 aasta vältel toimunud. Enne kõige põnevamat osa tänati õpetajaid tehtud töö eest.

Siiski pole see veel kõik! Meie kooli tutiaktuse eredaim osa on seinamaaling, mida 9.klass hilisõhtul – öösel valmis teeb. Seinamaal on kingitus lõpetajate poolt koolile. Sel aastal sai väga abstraktne ja voolav seinamaal. Pildil on kujutatud seent, mis kasvab nagu meiegi oma põhikooli ajas ja on sirgunud suureks. Seenel on ka silmad, need vaatavad eri suundadesse nagu me ise ka oleme erinevate maailmavaadetega, aga teeme siiski asju koos. Seene silmadel on meie endi silmade originaalvärvid. Ülevalt vaatab seene peale üks suur silm, mille sees on omajagu kolm silma. Nendeks on meie õpetajad Olga, Ülle ja Maie. Jällegi oleme kasutanud õpetajate päris silma värvi nende silmade joonistamisel. 

Selliseks kujuneski 9.klassi tutiaktus. Jälg on jäetud ja võtame need positiivsed emotsioonid, mis siit saadud enda järgnevale elurajale kaasa!

Ander Alliksaar 
9.klass
VAATA (Karin Järv)

You may also like...