NOORTE KOTKASTE JA KODUTÜTARDE MEEDIALAAGER KARULAS

Karula meediaalaager toimus 25. – 26. jaanuaril. Omamoodi oli see ka esimene laager, mis juhendas Valgamaa noorkotkaid ja kodutütreid ajakirjanduslikke artikleid kirjutama.

Laagris toimusid erinevad meediaalased teadmiste omandamised selle jaoks, et noored oskaks kirjutada artikleid ja kasutada erinevat meediaalast tehnikat. Esialgu kirjutasid noored pressiteate ja said teada erinevaid põhitõdesid ajakirjandusest. Õhtupoole oli audiovisuaalne produktsioon, kus räägiti kuldlõikest ja kuidaspidi peaks filmima. Natuke näidati ka monteerimist ja siis tuligi lühifilmidega peale hakata. Kuna olin varem videotega tegelenud, siis oli see minu jaoks mõnus ülesanne, välja arvatud ajaline piirang. Ajakirjandusest ja videost üleüldiselt rääkisid ajakirjandustudengid Mareli Nielson ja Maarja Evert. Muidu sai ka droone lennutada, aga neid suudeti juba esimeste tundidega ,,lolliks” ajada.

Teine päev algas ja ühtlasi ka lõppes fotograafiaga. Meile oli tulnud rääkima Paul Poderat, kes ise õpib graafilist kujundust kunstikoolis. Ta rääkis meile, kuidas panna rõhk foto tähtsamaile osale, samuti ka, mis valgus oleks parim ja kuidas nurka valida. Lisaks näitas ta meile oma fototehnikat (seal sisaldusid tema peegelkaamerad, objektiivid ja filmiga kaamera). Veel juhendas ta, kuidas kasutada fototöötlusprogramme ja võtta oma nutitelefonist maksimum. Lõpuks läks asi ka praktiliseks. Me pidime tegema kolm fotot, mis oleks ,,Kaitse kodu” ajakirja peakaanel (teemad olid erinevad). Selles ülesandes sai meie kolmene rühm kõige paremini hakkama (fotode detailsus ja teostus).

Laagri lõpetasime suurte droonidega. Kuna ilm oli üpriski halb, ei lastud meil drooni juhtida, aga samas saime ise video peale, mis läks kaitseliidu inimestele tervituseks. Laagris osales peale minu veel Silver Ostrat.

Kokkuvõttes oli laager hästi palju infot andev ja minagi sain endale kinnituse, et see on minu tuleviku ala!

Ander Alliksaar
8.klass

FACEBOOK Valgamaa Noored Kotkad ja Kodutütred

You may also like...