MUUSEUMIPÄEV 

MUUSEUMIPÄEV 

Esmaspäeval, 18. mail käisime Tartu Tähetornis. Giid tutvustas meile hoone ajalugu ja seejärel asusime ruumidega tutvuma. Saime teada, kuidas vanasti maad mõõdeti. Igas ruumis oli midagi huvitavat ja uut. Giid tutvustas meile kõige vanemaid teleskoope, mis selles majas olid. Räägiti, kuidas on astronoomia aastate jooksul arenenud. Saime vaadelda meteoriite, teleskoope, tähtede pildistamise masinaid ning päikesesüsteemi planeetide liikuvat mudelit. Ühes ruumis asus vana kell ning seal saime teada, kuidas vanasti teateid edasi anti. Põnev vaade avanes tähetorni rõdult. Õues uurisime, kuidas toimub päikese- ja kuuvarjutus. Lugesime infotahvlitelt, millal käisid eestlased esimest korda päikese- ja kuuvarjutust vaatlemas. Oli väga tore päev, sest saime teada palju põnevat ja uut astronoomiast.

4. klass


LINNAKODANIKU MUUSEUM

18. mail käisime koos 7. klassiga Linnakodaniku muuseumis. See asub Tartu kesklinna lähedal. Meile näidati, kuidas elasid inimesed 18. -19. sajandil linnas. Majas näidati 4 tuba. Need toad olid väga kitsad, kuid väga ilusad. Tundus, et 7. klassi õpilane Gabriel teadis kõike 18. sajandist. Kui küsiti mingi asja kohta, siis teadis tema kõige rohkem.
Õpilased, kes soovisid poodi minna, said jooksuga ära käia.

Anet 8. klass
 

9. KLASSI MUUSEUMIPÄEV

Käisime KGB kongide muuseumis, mis asub Tartus Riia mäel „hallis majas“. Muuseum on  maja keldrikorrusel, kus olid ka arreteeritute kongid. Meile räägiti vabadusvõitlusest ja metsavendlusest, Siberi vangilaagritest ja kommunistliku režiimi kuritegudest. Kuigi ruumid olid renoveeritud ja kaasajastatud, oli seal ikkagi veidi umbne ning oli jube mõelda, et mis seal vanasti võis toimuda.

Liis Antsi

 

You may also like...