7.KLASS MAASTIKUL ORIENTEERUMISE ÕPPEPROGRAMMIL

29.aprillil läksime Pühajärve koolist Vapramäele. Kui olime kohale jõudnud ning veidike aega oodanud, tuli meie juurde õppeprogrammi juht. Ta andis meile lipikud, mis tuli panna õigesse järjekorda ja sobivalt. Lipikud oli jagatud värvide ja seletuste järgi nagu nt pruun on samakõrgusjooned kaardil jne. Meile õpetati samakõrgusjoonte mõõtmist, selle väärtust päriskaardil. Siis muidugi võtsime kätte kompassid, tuvastasime põhja ning vastavalt liikumissuunale liigutasime kaarti, vahel pidime aru andma õppeprogrammi juhile nt kus me oleme kaardil. Meid jagati 2 gruppideks ning kokku oli 8 punkti. Meie jõudsime nendest kuus läbida, kuna alguses läks ühe punktiga väga kaua. Viimases punktis oli üllatus, seal oli head ja paremat. Tegime punktide küsimuste kokkuvõtte ning ka viimasena ühispildi.

Kokkuvõttes sai midagi uut teada, mida ennem ei teadnud.

Ander Alliksaar 7.klass

Õppeprogrammi toetaja KIK

dav

You may also like...