3. KLASS KÜLAS KÄÄRIKUL LAANE – ADO TALUS

Vaheajale mineku eel, 18. aprillil käis 3. klass külas Käärikul Laane – Ado talus. Kevadele kohaselt on talus palju väikseid loomalapsi. Kogu koppel kihas erineva suuruse ja valgest mustani varieeruva villaga lammastest. Oh seda tallekeste lusti ringi kepselda! Õuel patseeris uhkeldades palju erinevat tõugu kanu, hanesid, kalkuneidki. Laudas nägime imeilusa sulestikuga Aafrika pärlkanu. Kui esiti oli lastel pisut aukartust talu uhkete ja häälekate kukkede vastu, siis peatselt asendus kartus uudishimuga, sest kõik loomad – linnud osutusid väga sõbralikeks.

Tavapäraste kodulindude kõrval nägime ka paabulinde, kuid tagasihoidlik isalind ei pidanud meid saba avamise vääriliseks. See-eest ajas kalkuniisand end korduvalt puhevile. Abiks ikka! Kõige suuremat elamust pakkus aga väikeste kitse- ja lambatallede toitmine lutipudelist. Talled lasid rahus end sülle võtta ja ninnutada, rõõm oli vastastikune! Matilda sõbrunes uhke tutiga kanalisega (tõugu ei mäleta!). Tähelepanelik Ruudi leidis õuest pesavälise kanamuna ja leid jäi leidjale.

Veel enne külaskäigu lõppu heitsime pilgu Eesti maatõugu piimakarjale. On ikka võimsad loomad! Täname Tormi Vesse ema Tuulit küllakutse eest ja soovime talu kahe- ja neljajalgsetele tublit juurdekasvu.

3. klass
Vaata (Tiina Kukk)

You may also like...