KIKi ÕPPEPROGRAMM 9. KLASSILE

Eile, 17. mail käisime Piusa jõe ürgorus. Giid juba ootas meid. Meile jagati erinevad mõõteriistad: kompass, termomeeter ja mõõdulint. Saime ka töölehed, mida pidime täitma. Kuulsime palju huvitavat Piusa jõe ürgoru ajaloost ning tekkimisest.
Käisime Vastseliina linnuse varemete juures, kus meile räägiti torni ajaloost. Torni kõrgus on 19 meetrit. Saime ka torni minna. Seal anti ülesanne määrata kompassiga suund, kust oleks kõige kergem seda torni vallutada. Seejärel tulime tornist alla ja liikusime edasi.
Kui jõudsime sillani, siis pidime mõõtma jõe temperatuuri ja voolukiirust. See tehtud, läksime edasi mööda vana hobuse teed. Õppisime tundma erinevaid lilli ja puid. Lõpuks jõudsime jälle välja Piusa jõeni, kus nägime liivakivipaljandit. Seal räägiti meile liivakivipaljandite ajaloost ning ka kobrastest. Saime teada, et koprad on inimesele nii kasulikud kui ka kahjulikud. Giid näitas meile ka kopranahka.
Päeva lõpetasime rollimänguga. Meil oli Piusa jõe ürgorus väga tore päev.

Madis Roose
9. klass

Õppeprogrammi toimumist rahastas KIK.

You may also like...