„VÄLE JÄNES“ 2018

7. aprillil toimus Valga maakonnas järjekordne võistlus ,,Väle jänes”. Orienteerumine oli Valga linnas ja suvilate regioonis Tambres. Laupäeval oli ilm väga ilus. Sõjaväe autoga toodi meid  Kaitseliidu staabi juurde. Pärast kohalejõudmist pidime registreerima oma võistkonna. Seekord oli Pühajärve rühmas kaks võistkonda: ,,Jänes” ja ,,Kajakad”. ,,Jäneses” olid Siim-Kristjan Kutsar, Silver Ostrat, Ott Ostrat, Sten Brett ja Ander Alliksaar. ,,Kajakad” olid Kristelle Kõiv, Eeva Mai Eensalu, Sirli Saarna ja Hetti-Maarja Kartau. Pärast registreerimist oli rivistus, kus selgitati reegleid ja siis võis võistlus alata.

Alguses tegime tüdrukute võistkonnaga koostööd, aga pärast hakkas meil kiire ning tüdrukud ei jõudnud meile järele. Sain avastada kohti, kus ma ei olnud varem käinud (kuigi tegelikult olen väga palju Valgas käinud). Punktides olid mitmesugused lisaülesanded. Pidime teadma erinevaid loomaliike, liiklusmärke ja sõlmede tüüpe. Meie võistkonnas sujus koostöö hästi, erinevalt tüdrukute võistkonnast. Jõudsime läbida 11 orienteerumispunkti, mis oleks meile taganud vähemalt 3. koha, aga lisaülesannetes ei olnud me väga osavad ning seetõttu langesime tagaplaanile. Võistkondi  osales 57 ning osad ei jõudnud aja sisse, nagu meie eelmisel aastal Otepääl.

Arvan, et ,,Väle jänes” on väga lõbus võistlus. Võistkonnas on eriti tähtis omavaheline koostöö. Saab lõbusalt aega veeta, omavahel suhelda ja uusi kohti avastada! Loodame järgmisel aastal jälle osaleda.

Ander Alliksaar
6. klass

Vaata (Ander Alliksaar)

You may also like...