„VÄLE JÄNES“ 2017 

„VÄLE JÄNES“ 2017 

8. aprillil toimus järjekordne võistlus „Väle jänes”, seekord juba 13. korda. Meie Pühajärve rühm pani rajale kaks võistkonda. Tuule-Liis, Sonja, Hetti-Maarja ja Kristelle olid tüdrukute võistkonnas Lokid ning Ander, Sten ja Siim Kristjan olid poiste võistkonnas Pühakad. Otepää maastik oli võistlejatele raske katsumus. Rajale läks 32 võistkonda ja kõik tulid tagasi. Ühtegi katkestajat ei olnud.

Kell 11 meile anti start. Rajale oli pandud 20 punkti, mis tuli läbida nelja tunniga. Pärast starti uurisime oma võistkonnaga kaarti ja läksime kiiresti teele. Meil õnnestus läbida 10 kontrollpunkti. Osades kontrollpunktides tuli sooritada ka erinevaid ülesandeid, milleks olid teatevõistlus, ragulkaga laskmine, esmaabi, pantomiim ning liiklusseaduste ja looduse tundmine.

Kahjuks läks meie võistkond väga hoogu ja me arvestasime valesti ning selle tõttu hilinesime finišisse. Tüdrukud leidsid 6 kontrollpunkti ja seetõttu jõudsid nad õigel ajal tagasi. Poodiumile keegi meist ei pääsenud, aga järgmine kord vaatame rohkem kella! Pärast finišit sõime hernesuppi, mille oli teinud naiskodukaitse. Sõime õunu ja puhkasime. Kell 16 saime teada võitjad. Loosiõnn naeratas Hettile, Kristellele ja Sonjale. Meie, Pühakad, jäime loosiõnnest ilma. Muidugi olime väsinud ja pahased enda peale, aga siiski saime orienteerumise praktika, seiklused ja õppetunnid.

Ei tea, kuidas teised, aga mina osalen järgmisel aastal jälle sellel võistlusel.

Ander Alliksaar
5. klass

You may also like...