ÕPPEKÄIK JÄÄAJAKESKUSESSE

ÕPPEKÄIK JÄÄAJAKESKUSESSE

3. aprillil sõitsime pärast kolmandat tundi koos 4. klassiga Jääajakeskusesse. Kohale jõudnud, panime oma väliriided garderoobi. Fuajees tuli meile vastu giid Hannes. Algul ta jutustas Jääajakeskuse rajamise ajalugu, millest tuli välja, et just see koht meenutas jääaega ja siin oli leitud palju vanu luustikke. Meie õppeteema oli „Jääaeg“. Giid näitas kupleid, millelt sai vaadata, kui palju oli sellel ajal jääd.

Simulaatori juures oli näha, kuidas tekkisid jääliustikud ja kuidas nad sulavad. Pärast tehti meile vahepaus, mille ajal tegime pilte ja vaatasime niisama ringi.

Järgmine teema oli „Jääaja loomad“: hirv, koopalõvi ja mammut. Oli huvitav, et hirve topis oli toodud välismaalt, aga koopalõvi ja mammut olid tehtud Eestis eritellimusel ja karvad olid tehtud ürgveise karvadest, mis olid töödeldud.

Giid rääkis, et mammutid oli jääajal  kõige paremini külma eest kaitstud, kuna nendel oli paks karvastik. Nägime ka ühe  ninasarviku lõualuud. Lõpupoole vaatasime klippi, kust saime  teada, kuidas jääaja inimesed leiutasid endale riistapuu, mida saab erinevalt kasutada.

Kõige viimane oli meil rühmatöö, kus saime arutada, mis vahe on jääaja inimesel ja tänapäeva inimesel, ning leidsime, mis neil on ühist. Lõpuks tänasime giidi ja kinkisime Pühajärve kooli poolt almanahhi.

Kokkuvõttes tahan ütelda, et õppekskursioon oli väga huvitav. Kindlasti tahaks veel minna Jääajakeskusse ja vaadata terve maja läbi, sest kahjuks jäi meil ajapuuduse tõttu veel palju vaatamata.

Ander Alliksaar
5.klass

You may also like...