LIIKUMINE PÕIMITUD NÄDALATEEMAGA   

LIIKUMINE PÕIMITUD NÄDALATEEMAGA   

Aprillikuu on südamekuu ja liigume veel rohkem. Lasteaia sõimerühm matkab pidevalt erinevate ilmakaarte suunas. Selle nädala teema on koduloomad. Kui jutud loomadest on räägitud ja pildid vaadatud, siis kiiresti õue. Kolmapäeval, 13.aprill, võrratul kevadisel päeval, matkasime Kääriku poole Ala Kondi tallu, kus on koplis ponid Elvis ja Arabella. Me oleme seal ka varem juba mitu korda käinud. Talu peremees ja perenaine on rääkinud meile ponidest, nende käitumisest  ja reeglitest, millest me peame kinni pidama.

Patsutada ja paitada on neid mõnus, sest nad on pehmed ja karvased. Ponid viibivad õues pea aastaringselt. Nüüd kevadel ja ilusa ilmaga olid ka nemad väga elevil ja kepsutasid koplis ringi. Hobustele anname süüa ainult siis, kui pererahvas on kohal. Matkateel pakkusid huvi ka kevadmärgid: sinililled, paiselehed, pungad põõsastel ja puudel, liblikad, mesilased, ämblikud, tuul, päike, viimased lumeraasud  ja kevadised veed.

Matk kestis ligikaudu 1,5 tundi ja pikkuseks umbes 3 km. Tagasi rõõmsalt lasteaeda. Kõht täis ja tuttu.

Ärgates oli lastel üllatus. Lenna Jete ema tõi meile külaliseks küüliku. Lapsed said ka seda kodulooma nunnutada. Lenna Jete ema rääkis lastele, kus küülikud elavad ja mida söövad. Et küülikul ei olnud veel nime, siis ühiselt pandi nimeks Mustu. Küülik oli musta värvi.

Suured tänud Ala Kondi talu pererahvale ja Lenna Jete emale nädalateema sisustamise eest.

Oli tegus ja mõnus päev nii õpetajatele kui ka lastele.

You may also like...