SIHVA SABAK

SIHVA SABAK

9. märtsil toimus järjekordne Sihva Sabak. Iga Sabak on olnud omanäoline.

Esimeses osas kuulasime külalisi Viljandist. Kontsert kandis nime “Keha kui pill, rütm kui mäng”. Rütme kaasa tehes möödus aeg kiiresti.

Peo teine osa sai ainet tulevikust. 2017. aasta suvel toimub Tallinnas XII noorte laulu- ja tantsupidu. Seda saadavad märksõnad MINU AEG, MINU JUURED, MINU KODU, MINU MAA, MINU INIMESED JA MINA JÄÄN. Lisaks autoritantsudele tuleb igal rühmaliigil tantsida ka üks pärimustants. Pärimuses peituvad  meie juured. Seetõttu valisime sel aastal töötubade teemaks pärimustantsude õppimise. Vanematel tantsijatel (4.-9. klass) tuli poole tunni jooksul selgeks saada „Raabiku“, noorematel (1.-3. klass) „Siisik“.

Tantsud selged,  kohtusid kõik jällegi aulas, kus õpitut ka esitati.

Keerutas siin ringi viisik,
välja tuli lausa „Siisik“.

„Siisik“ on üks maru tants –

üldse mitte karutants.

Suurematel hoogu vaja,
nii et tantsust kajaks maja.

„Raabikus“ on hoog ja ind,

Mõnel pärast varbas pind.

Meie pärimuse juurde kuuluvad ka mängud. Mäng õpetab meeskonnatööd, teistega arvestamist ja pakub elamust. Tantsulastel jätkus jõudu veel kolmeks mänguks: „Sild läks katki“, „Bingo“,  „Laut, loom, segapudru“. Nalja sai mängides palju.

Oligi käes aeg lõpetamiseks. Aitäh kõigile osalejatele! Uute tantsuliste kohtumisteni!

Tantsuõpetajad

Vaata (Maie Eensalu)

 

You may also like...