JÕULUPIDU LASTEAIAS

JÕULUPIDU LASTEAIAS

Kolmapäeval, 16ndal detsembril toimus lasteaia jõulupidu „Okasroosikese jõulud“. Ootusärevus oli suur, sest meie lapse ja ka paljude teiste jaoks oli tegemist esimese lasteaia jõulupeoga. Koolimaja aulasse jõudes oli näha ärevust ka teiste vanemate silmades. Valisime istekohad ja jäime ootama. Õige pea kustutati tuled ja muusika saatel tulid saali õpetajad koos lastega. Vanemad ees ja nooremad nende järel. Tüdrukute haldja kostüümides domineerisid valge, roosa ja lilla. Lisaks sätendavad võlukepikesed ja tiivad. Poisid olid vahvad tinasõdurid, säravvalgete särkide ja tumedate pükstega. Ka õpetajatel olid kaunid pikad kleidid, mis tekitasid pidulikult tervikliku meeleolu.  

„Elasid kord ammustel aegadel üks kuningas ja kuninganna“. Algas Okasroosikese etendus, millesugust meie pere oodata ei osanud. Peaosas mängis sõimerühma särasilmne Mirtel Liis Mitt. Kõigepealt õnnistasid haldjad Okasroosikest heade soovidega. Seejärel needis kuri haldjas Okasroosikese ning viimane langes sügavasse unne. Siis astusid üles tinasõdurid, kes päästsid Okasroosikese. Järgnesid rõõmsad jõululaulud ning õpetajate tantsukava.

Etenduse lõppedes oli käes õhtu tipphetk. Saabus kauaoodatud jõuluvana, kellega said lapsed ühiselt laulda ja tantsida. Liitrühma julgemad lapsed vahetasid traditsiooniliselt luuletuse kingipaki vastu, häbelikumad piirdusid jõuluvana tervitamisega ning kõige väiksemad lunastasid paki jõuluvanale patsu andes.

Meie pere kolm generatsiooni tänab meeleoluka jõulupeo eest ning soovib kõikidele rahulikku pühadeaega.

Birgit Keldo

Vaata (Peeter Kangur)

You may also like...