PÄRANDIVADERID ILMJÄRVE KALMISTUL

15.aprillil peale 3.tundi läksime 5-7 klasssiga Ilmajärve kalmistusele. Meiega tulid kaasa õpetaja Jaanika, õpetaja Pille, õpetaja Tiina, õpetaja Krista ning Anethi ema surnuaiavaht Merike. Tahtsime kalmistut koristada ehk teha heakorrastustööd.

Ilm oli väga ilus, kuigi väga tuuline. Tööd jaotati nii, et kes korjas kokku vanasid küünlaid või lihtsalt plastikut, kes riisusid kokku lehti ning üldiselt pidid lisaks abiks olema. Muidugi olid veel need, kes pidid prahi ära viima. Õnneks enamus inimestest võttis asja tõsiselt ning ei hakanud kalmistul tormama ega karjuma, aga kahjuks oli ka selliseid. Minu meelest aitavad taolised ettevõtmised tekitada ühiskonnategevuse tunnet, ehk sa oled ühiskonnas ettevõtlik ja inimesed võivad sinuga arvestada.

Imekombel see tegevus polnud sunniviisiline, kõik hakkasid töötama, kuigi mõned natuke liiga lärmakalt ja kuulmata, mis räägitakse. Oli ka selliseid, kes arvasid, et kui  said ühe lehehunniku valmis, siis võib lamaskleda. Üldjoontes oli kõik siiski kõigile arusaadav ning tööd tehti rõõmuga ning nalja sai ka. Kõige rohkem koristasime sealt, kus enam ei käida ning mis on unarusse jäetud, plastikasju me muidugi koristasime igalt poolt – põhiasjaks oli siiski see, et surnuaed saaks puhtaks.

Söök oli täiesti hea ning suundusimegi tagasi kooli.

Kindlasti võiks selliseid ettevõtmisi veel korraldada, kuna värskes õhus töö tegemine ei tee kellelegi halba, vaid toob ainult kasu!

Ander Alliksaar
VAATA õp Pille pildid Anderi pildid

You may also like...