SÜNDMUSI TÄIS KOOLIPÄEV ENNE KOOLIVAHEAEGA

22.veebruaril algas koolipäev olümpiaalade tutvustamisega. Ettevalmistuse ettekandeks olid teinud 4.-6.klass. 4.klass tutvustas kõrgushüpet – seal räägiti meile erinevatest kõrgushüppe stiilidest, rekorditest ja reeglitest. 5.klass tegi ettekande maadlusest – räägiti riietusest, matist ning kuidas seda hooldatakse, et see oleks hügieeniline. 6.klass tutvustas tõstmist – see on päris noor spordiala ehk leiutati suhteliselt tänapäeval ning see on välja kasvanud raskuse tõstmisest ja atleetvõimlemisest.

Hiljem tegime olümpiameeneid. Meid jagati erinevatesse rühmadesse, iga klassi omasid oli rühmas üks. Meene oli meie olümpia maskott Hugo. Neid saab kasutada rinna elemendina. Meenet valmistada polnud raske, aga villase lõnga nõelast läbi saamine oli paras peavalu. Igaüks valmistas meeneid 2 tükki.

Käes oli aeg kätlemisele, mis saab nüüd meie traditsiooniks. Õpilasesinduse liikmed kätlevad õpilasesinduse presidenti ehk midagi sarnast päris presidendi kätlemise tseremooniale. Kui kätlemine lõppes, oli aeg kuulata Tatjana Mihhailova-Saar ja Mihkel Mattiseni kontserti. Nad alustasid oma kontserti helistiku teemadel ning arutasid, kui palju võivad erineda samad laulud erinevas helistikus. Sellise lauluga alustatigi, kus olid erinevad helistikud ja selleks oli ,,Kaugel külas”. Veel tehti popurrii, kus olid erinevate eesti lauljate laulud sees nagu Koit Toome ja Laura Põldvere ,,Verona” või veel näiteks ka Uudo Sepp ,,Sinule”, neid oli muidugi veel.

Kontserdi lõpus tuli meil koostada laul, viis oli juba ette tehtud, aga sõnad oli meie teha, nii sattusidki sinna väga huvitavad isiksused ja asjad.

Aktust alustas õpetaja Urve Sarv, kes rääkis meile Eesti ajaloost. Pärast olid kandlepala ning isamaateemalised laulud. Direktor andis meile autasusid erinevate saavutuste eest, kes pranglimise, nutispordi, pallimängu, stiilinädala, Beyblade matši võitude eest. Lisaks oli aktuse lõpus õpilasesinduse presidendi kõne. Aktus lõppes ühislaulmisega, kus andis panuse kogu kool.

Kokkuvõttes oli aktus hästi korraldatud, kuigi isegi kõige paremini korraldatud aktuse juures on olemas ka negatiivseid noote.

Ander Alliksaar

Vaata (Karin Järv)

You may also like...