AJARÄNNAK MAANTEEMUUSEUMIS

AJARÄNNAK MAANTEEMUUSEUMIS

21.detsembril külastasid lasteaia liitrühma lapsed Eesti Maanteemuuseumi jõuluprogrammi „Jõulud postijaamas“. Käes oli kaunis lumine talv!

Peatusime vanas Varbuse postijaamas, kus olid parajasti käimas jõulueelsed askeldused. Jõulud on aeg, kus juhtub igasuguseid imelikke ja imelisi asju, nii ka postijaamas. Meid võttis vastu perenaine, kes ütles, et postipoiss kaotas ära postikoti tähtsate jõulukirjadega, aga postitõld on kohe-kohe saabumas. Kas lapsed aitaksid postikotti otsida? Meie abivalmid lapsed olid hea meelega valmis aitama! Otsisime postikotti ja tutvusime erinevate hoonetega. Lapsed said teada, kas jõulutaat sõidab ree või saaniga, kes töötab sepikojas, kes on köögikata jpm. Ja lapsed ei unustanud postikotti otsida, Maarja leidis selle tõllakuurist! Enne aga kui postikoti teele saatsime, aitasid lapsed postipoisil jõuluvanale kirja kirjutada. Seejärel läksime tuppa, lapsed said endale kuuseehteid valmistada ning kaunistada. Üllatus ootas meid aga õues, lõbusõit hobusega! Õige talveilma puhul nautisid õhetavate põskedega lapsed hobusaaniga metsasateel kuljuste kõlisedes sõitu. Ootajad said ponisid paitada ja kallistada. Loomade perenaine rääkis, mida hobune sööb, kuidas tema eest hoolitseda, teda puhastada, milliste ohtudega tuleb arvestada nendega tegelemisel jm. Lõpuks kostitati meid kosutava jõulujoogi ja piparkoogiga. Ehkki valgust ja soojust on meie ümber aina vähem, aitas valge lumi leida energiat ning lõke soojust. Tõeline talvenauding!

Ilusa talveilma tõttu mõjus jõulumaa tõelise muinasjutuna!

 

You may also like...