KOHTUMINE KIRJANIK MIKA KERÄNENIGA

KOHTUMINE KIRJANIK MIKA KERÄNENIGA

Kohtumine toimus 2. novembril. Alguses esines 6. klass katkendilõiguga Mika Keräneni  raamatust  ,,Peidetud hõbedane varalaegas”. Esinesime selle katkendiga kaks korda: 1.-4.  ja 5.-9.  klassile.

Pärast kirjanik tutvustas ennast. Ta rääkis, et on sündinud Soomes, praegu elab Tartus Supilinnas. Talle meeldib kõige rohkem jalgpall, kuna on olnud ka ise treener.          

Mika Keränen arvab, et sai kirjanikuks just tänu lastele, sest lastele kirjutamine on kõige lihtsam asi üldse. Tähtis on köita laste tähelepanu. Selles suhtes on lastekirjaniku, jalgpallitreeneri ja kooliõpetaja töö sarnane. Et huvi hoida, tuleb teha midagi tavalisest teistmoodi. Sellest, kui lapsel on huvitav ja vahva,  tekibki motivatsioon raamatu lugemiseks, trenni tegemiseks, õppimiseks.

Veel saime teada, et tema sõber on luuletaja Contra. Peagi ilmub Mika Keränenil uus lasteraamat. Lõpus kinkis direktor Miia Pallase kirjanikule meie kooli almanahhi ja kes tahtis, sai autogrammi. Kohtumine oli huvitav. Ainult miinuseks oli see, et mõned lapsed ei mõtle, milliseid küsimusi võib esitada ja milliseid mitte. Kindlasti peaks enne mõtlema, kuhu paluda  autogrammi  kirjutada.

Ander Alliksaar
6. klass

Vaata (Ander Alliksaar)

 

You may also like...