VÄRVIDE NÄDAL LASTEAIAS – AVASTAME VÄRVIMAAILMA!

VÄRVIDE NÄDAL LASTEAIAS – AVASTAME VÄRVIMAAILMA!

6.-10. veebruarini oli lasteaias värvide nädal. Värvid ümbritsevad meid sünnihetkest alates ning saadavad meid kogu meie elu. Milline värviline maailm ümbritseb meie lapsi ja kuidas nad selles maailmas kujunevad? Nädalateema raames uurisime kuidas värvid tekivad, miks mõned on põhivärvid, kuidas tekib vikerkaar ja kuidas maailma värviliseks muutus.

Igal nädalapäeval oli oma värv, mõnel lapsel oli isegi sama värvi kaisukas kaasa võetud.
Esmaspäev oli punane, teispäev oranž, kolmapäev kollane, neljapäev roheline, reede helesinine. Nädalateema jätkus ka nädalavahetusel kodus, laupäev tumesinine ja pühapäev lilla. Noorema rühma lapsed alustaid oma nädalat esimese vikerkaare värviga-punasega. Selle värviga joonistati üks ese oma pildile. Töö jätkus raamatu meisterdamisega. Punane leht-püüdsime lõigata, kleepida ja ka kirjutada sõna punane. Nii iga päeva jaoks erinev värv, nagu vikerkaares on. Valmis kena pilt ja ka vikerkaare raamat, mida sai iga laps täiendada vastavalt oma soovile.

Liitrühmas arutlesime, milline küll võiks maailm olla, kui siin värve poleks. Igal päeval otsisime värve erinevatel aastaaegadel nii toast kui õuest, mängisime erinevaid mänge värvidega, joonistasime ringipusa ja sõitsime värvidega rallit. Muusikategevustes laulsid lapsed „värvilisi“ laule ja õppisid muusikat kuulama. Värvid olid laste joonistustes ja meelelahutustes. Nädala lõpuks valmis igal lapsel oma vikerkaar ja kalender. Avasta värvimaailma nädal aitas lastel rohkem tutvuda värvidega, leida seoseid ja kujundada terviklikku maailmapilti. Lõpetasime nädalateema ühise sõbrapäeva tähistamisega.

Päikene on kuldne ratas helesinises taevas lehvitamas.

Astuge teiegi värvidemaailma!

Õpetajad Inge ja Taivi

You may also like...