ESIMESE KLASSI ÕPPEKÄIK VAPRAMÄELE

Koolimajas on taas vahetundide ajal kosta jooksumüdinat ning laste kilkeid. Poleks uskunudki, et vahetunnilärm võib meele rõõmsaks teha 🙂

Koos loaga kooli naasta on võimalus külastada ka muuseume ning käia õppekäikudel. Teisipäeval, 4. mail osalesid 1. klassi õpilased Vapramäe Loodusmaja poolt korraldatud õppeprogrammis „Matemaatika looduses“. Meie juhendaja Anneli oli ette valmistanud palju vahvaid matemaatikaga seotud mänge. Koos tuletasime meelde aasta jooksul tunnis (ja distantsõppel kodus) õpitu: kujundid, arvurida, liitmine ja lahutamine jpm. Lisaks mõõtsime, kaalusime ja järjestasime. Loomulikult olid matemaatilised mõisted tihedalt seotud loodusteadmistega.

Kõik toimus läbi mängu ja aktiivsete tegevuste erinevalt kombineeritud rühmades. Oli vahva jälgida, kuidas lastel koostöö sujus ja üksteist toetati. Juhendaja Anneli jäi meie teadmiste ja koostööoskustega väga rahule. Tema arvates võime II klassi edasi minna küll … 

Lastele meeldis õppekäik väga. Tagasisidet andes oli igaühel võimalus öelda, mis tema jaoks kõige põnevam oli. Õppekäigu lõppedes said kõik tublid osalejad tõendi programmi eduka läbimise kohta. Tunnistus ise oli ühtlasi matemaatika tööleht, mida koolimajas õhinal täitma asuti.

Täname õp Peetrit, kes usinalt KIK projektidest õppekäikudeks toetusi taotleb! Samuti oleme tänulikud ilmataadile, kes meile päikselise ning sademetevaba päeva võimaldas!

1.klass ja õpetaja Tiina
VAATA (Tiina Kukk)

You may also like...