1.-3. KLASS UGALAS VAATAMAS ETENDUST “TUHKATRIINU”

Neljapäeva, 1. oktoobri hommikul oli algklasside koridoris tunda elevust. Ootasime sõitu Viljandisse, vaatama kevadel  viirusepuhangu tõttu ära jäänud etendust „Tuhkatriinu“.

„Tuhkatriinu“ on muinasjutt, mida ilmselt teab igaüks, kuid seekord ootas meid ees hoopis sügavama sisuga koguperelavastus.

Lugu algas tavalise lapse Triinu ja tema ema vestlusega. Tüdruk oli kurb, et emal ei jätku tema jaoks aega, sest väikevend võtab kogu tähelepanu. Samas kõik ootavad, et ta oleks tubli koolis, trennis, muusikakoolis…. Isegi jäätis ei pakkunud lohutust. Üksi pargis unistades ja nutitelefonist lohutust otsides sattust ta ühtäkki muinasjuttu, mida ka väiksena oli väga armastanud, ja ikka ette kujutanud, et temast saab kord printsess. Läbi kogemuste ja põnevate seikluste jõudis ta arusaamisele, kui väga ta oma perest hoolib ja printsessiks olemine ei tundunud enam üldse ahvatlev. Samas jäi kõlama, et unistamise jaoks pole keegi kunagi liiga vana ning kui imedesse uskuda, siis need ka juhtuvad.

Etenduse lavastaja Oleg Titovi sõnumit vanematele võib tõlgendada nii: pöörake oma lastele tähelepanu, nad on väikesed ainult väga üürikest aega. Iga laps vajab oma vanema mõistmist ja tuge ka siis, kui pealtnäha on kõik hästi ja kontrolli all.

Mida arvasid väiksed teatrisõbrad etendusest:

„See oli väga lõbus, vahepeal ka natuke naljakas.“ (Carmen)

„Mulle meeldis, sest seal oli Tuhkatriinu. Ta oli tugev, tassis suurt kõrvitsat. “ (Hiie-Mari)

„Oli tore etendus. Seal oli naljakat ja kurba. See oli äge, kuidas prints kristallkingakese puruks viskas.“ (Saara)

„Seal olid ägedad tegelased, oskasid hästi näidelda. Oli naljakas, kuidas lavakujundus muutus.“ (Mihkel Mati)

„Mulle meeldisid ilusad kleidid. Minu lemmik oli Tuhkatriinu oma. Tahaksin seda endale. Meeldis ka ball. Nad tantsisid väga hästi“ (Olivia)

„Tuhkatriinu tantsis nii ilusti!“ (Margarita).

„Minule meeldis see, kuidas tossu tuli. Ja naljakas oli, kuidas prints põgenevat Tuhkatriinut taga ajas.“  (Saara Ronja) „ Mulle ka!“ (Mariel)

„See oli põnev, et mehed olid nagu kummitused, kui nad lava muutsid“ (Hans Gustav).

„Mulle meeldis, kuidas jänku printsi narritas.“ (Sander E)

„Mulle meeldis püss ja see, kuid prints jahtis. Kui võluti, tuli tossu.“ (Gervin)

„Mulle meeldis, kuidas tõld muutus kõrvitsaks tagasi.“(Robin)

„Mulle meeldis, kuidas võõrasõed balliks valmistusid, see oli väga naljakas!“ (Tuul)

„Mulle jäi meelde, kuidas Triinu oma emaga tülitses. See oli nagu päriselus.“ (Sandra) „Mulle meeldisid väga lavadekoratsioonid ja kostüümid. Tahaksin näha, kuidas tehakse tossu ja kuidas lumehelbed taevast langema hakkasid.“ (Rannar)

VAATA 1 2 (Krista Sumberg, Tiina Kukk)

You may also like...