KOHTUMINE KIRJANIK REELI REINAUSIGA

Kolmapäeval, 20. märtsil tuli meile külla kirjanik Reeli Reinaus. Kohtumine algas raamatukatkendi ettelugemisega, mille võtsid ette 5.-8. klassi õpilased ja raamatukogu juhataja Ly Aaviste. Kahjuks hakkas üks õpilane kartma ning tema osa pidi raamatukogu juhataja ise lugema.

Pärast raamatukatkendi ettelugemist oli kord kirjaniku käes. Ta alustas juttu sellest, kuidas inimene võib ise ajalugu muuta, nagu näiteks teeb photoshopiga pildi ja paneb ennast pildi peale nagu oleks ise õnnetuse ajal kohal. Kahjuks võivad sellistel naljadel olla väga tõsised tagajärjed, kuna teised arvavad, et nii on tegelikult juhtunud. Pilt on kindlasti üks tähtsamaid ajalooallikaid.

Kirjanik rääkis iseendast ja oma raamatutest. Reeli Reinaus on kirjutanud üle 20 raamatu ja ise ta arvab, et tema kõige hirmsam raamat on ,,Verikambi”. Tema lood põhinevad nii ajalool kui ka fantaasial. Kohtumise lõpus sai kirjanikule esitada küsimusi ja paluda temalt autogrammi.

Kirjaniku jutt oli väga huvitav ja õpetlik! Kindlasti oleks oodanud katkendi lugemisel rohkem ilmekust. Mis puudutab veel autogramme, siis kindlasti tuleks autogrammi küsida autori raamatusse või ilusasse märkmikusse, mitte päevikusse või lihtsalt valge lehe peale! 

Ander Alliksaar
6. klass

Vaata (Ander Alliksaar)

You may also like...