HÕISSAA, VASTLAD! LASTEAED TÄHISTAS VASTLAPÄEVA!

Vastlapäev on lõbus püha talve südames, mil lustimist jagub nii suurtele kui väikestele. Vastlapäeval peab igaüks liugu laskma, et suvisel ajal linad pikaks kasvaksid ja seeläbi rikkus majja tuleks. Sellel aastal on ilmataat olnud lumega helde ja vastlaliug ei jäänud laskmata.

Rääkisime vastlapäeva kommetest, tavadest, söökidest ja ennustustest. Õues toimusid mitmesugused mängud – köievedu, vastlakukli kandmine, lumepalli viskamine, hokikepiga lumepalli ajamine ja täpsusvisked. Päeva juurde käis ka väike lustakas lumesõda ja kõike seda tehti lõbusate võistluste raames. Pikima liu ja linadele head kasvu sai Victoria Desiree. Õnne jagus kõigile ja medalita keegi ei jäänud.

Lustlikele sõitudele kelgumäel ning mängudele lumel lisasid vastlapäeva hõngu hernesupp ja vastlakukkel.                                                                                                               

Loodame, et talv pole veel sugugi läbi ja pakub meile küllaldaselt talverõõme ja lund!

Taivi Rästas

 

You may also like...