TEHNOLOOGIALAAGER OTEPÄÄL

16. augustil  2021. a. toimus Otepää Gümnaasiumis ühepäevane ainult tüdrukutele mõeldud tehnoloogialaager. Laagri korraldas HK Unicorn Squad MTÜ, mis pakub õppeaasta sees  huviharidusena  tehnoloogiaõpet ainult tüdrukutele, vanusele 8-14.

HK Unicorn Squad alustas tegevust 2018 sügisel Viimsis 17 tüdrukuga. Ettevõtmine osutus aga väga populaarseks ning praeguseks on HK Unicorn Squad tehnoloogiaringide võrgustikuga liitunud juba 1500 tüdrukut. Tüdrukute grupid tegutsevad üle Eesti koolides, noortekeskustes ja kogukonnagruppidena kodumaja garaažides.

Otepää vallas tegutsevad hetkel unicornid kahes koolis – 2019 aasta kevadest Pühajärve Põhikoolis ning 2020 aasta sügisest Otepää Gümnaasiumis. HK Unicorn Squad tüdrukute tehnoloogiaringiga saab liituda iga kool või huvikeskus. Ringitegevusega alustajal peab leidma vaid ruumi, kus tegevust läbi viia, tüdrukud ning juhendaja. Kõik vahendid ja õpetused tundide läbiviimiseks on HK Unicorn Squad’i poolt tasuta.

Laagripäeval Otepääl osales 55 tehnoloogiaringi tüdrukut Pühajärvelt, Otepäält, Rannust ja Elvast. Neid oli juhendamas 10 vabatahtlikku õpetajat. Laagripäeva jooksul lahendasid tüdrukud ühtekokku 10 ülesannet. Ülesanded olid väga põnevad. Team spirit töötoas oli ülesandeks ehitada võimalikult pikk kuulirada. Parimail rajal veeres  kuul 22,8 sekundit. Teine ülesanne oli kanalisatsiooni toru ja pudeli abil lennutada omaehitatud paberrakett võimalikult kaugele. Droonide töötoas pidi loomadele metsa vaktsiini toimetama ja päästma legomehike laevast. Robotite töötoas oli ülesanne robot joone järgi liikuma panna nagu robotmuruniiduk ja ehitada lego klotside koristaja. Ringmängu töötoas oli 4 ülesannet: aiakäru kokkupanek 12 minuti jooksul, tasakaaluülesanne, rehvivahetus ja muna kättesaamine väikse lusika abil. Vaheldust töötubadele pakkus Päästeamet.

Laager oli HK Unicorn Squad MTÜ poolt lastele tasuta, lõunasöögiga toetas Otepää Vallavalitsus.

Liis Koser
HK Unicorn Squard
Pille ja Peeter Kangur
Pühajärve Põhikool

You may also like...