LASKE KADRID TUPPA TULLA …

Kadrilaupäeval, 24. novembril olid 1. klassi õpilased väga elevil: ees ootas kadripäevale pühendatud klassiõhtu. Lisaks mängudele ja tantsudele oli meil plaanis minna ka katri jooksma ning jääda koolimajja ööbima.

Õhtu algas temaatilise Kahoot! viktoriiniga. Selgus, et hoolimata päeval tundides tutvustatud mardi- ja kadripäeva kombestikust jäädi vastamisega kimpu. Vana aja tavad on tänapäeva lastele pisut arusaamatud. No miks peavad mardi- ja kadrisandid õppima laule ja tantse, aga halloweeni ajal piisab, kui suust kostub: „Komm või pomm!“? Vahvad esimese klassi lapsed aga õppisid selgeks traditsioonilise kava ja olime valmis Sihva küla peredele karja-, pere- ja lapseõnne tooma. Olukorda silmas pidades olime eelnevalt lahkete peredega külastuse kokku leppinud. Kadrid panid pererahva proovile mõistatusi küsides, lasid kudumiseks vajalikke silmuseid vardale luua ning perepeadel paberlennukeid voltida. Kõik pered olid väga tublid ja lahked! Külavahel kohtasime veel kadrisante ja soovisime neilegi edu.

Kui santimas käidud, jätkus koolimajas tants ja trall. Nagu ikka, saab kõik tore kuidagi kiiresti otsa. Aeg oli magama sättida. Veel väike unejutt ja lasime silma looja. Hommikul korjasid väiksed rahvakombestiku edasikandjad üks, kaks, kolm! oma pesad kokku ja olid valmis koolipäeva alustama. Ees ootas vahva kadripäeva tähistamine koolis.

Täname lapsevanemaid ja kooliperet mõistva ning toetava suhtumise eest! Aitäh peredele, kes meid külla ootasid ning suure kadripere tarre mahutasid! Oli vahva õhtu!

Õpetaja Tiina
VAATA (Tiina Kukk)

You may also like...