TALVELAAGER 2020

Järjekordne noorkotkaste talvelaager toimus 1.-2.veebruaril ja jällegi Ritsu spordibaasis. Meile näidati kõigepealt väikest stseeni, kus päästeamet päästab inimest, kes on vette sattunud, aga ei suuda ise kaldale jõuda. Sellistel juhtudel kasutatakse ATV-d, kuna päästeauto on hästi kohmakas.  Peale seda stseeni jaotati meid neljaks rühmaks, kuna oli sama palju tegevusi. Meil oli esimeses punktis vaja teada, mida võiks kaasa võtta, kui minnakse jääle (ere riietus, jääkaabitsad, täislaetud telefon veekindlas kotis, vahetusriided, samuti veekindlas kotis). Kui annad abi kannatanule, ära anna talle kätt, vaid mingi riideese. Teises punktis oli vaja kannatanu päästerõngaga maa peale tirida. Kolmandas punktis tuli visata pudeleid maha. Samamoodi oli ka neljandas punktis, ainult seal tuli seda teha veetoruga, mida kasutatakse tule kustutamisel.

Oleme nüüd jõudnud sisetegevuste juurde. Meile räägiti naiskodukaitse erinevatest gruppidest (formeerimis- , meditsiini-, toitlustus-, staabi-, noortejuhi, avalike suhete, spordi- ja kultuurigrupp). Nende peamiseks ülesandeks on korraldada evakuatsiooni koolitust. Naiskodukaitse loosungiks on ,, minu kohus”. Naiskodukaitse punkti lõpus tegime kahooti, et saadud teadmised üle korrata.

1.veebruari viimaseks punktiks olid riviharjutused, kus pidime teadma erinevaid pöördeid, taktisammul marssi jne. Kindlasti oli see paljudele raske ülesanne, kes polnud varem sellega kokku puutunud. Päeva lõpus andsid need tõotuse, kes varem polnud andnud ja said noorkotkaks või kodutütreks.

2.veebruari päev algas politsei punktiga, kus räägiti enese kaitsmisest, mis võtteid tasuks kasutada ja kuidas hakkama saada sellises olukorras. Räägiti ka väga aktuaalsest teemast nagu küberkiusamine, mis on kõige levinum kiusamisviis. Põhjuseks on see, et ei ole kiusatavaga silmsidet ja on palju lihtsam halvasti öelda, päris palju mängib rolli anonüümsus. Samas kiusatavale avaldub see hoopis vastupidiselt – palju hullemini. Viimase asjana näidati meile korvpalli põhimõtteid ja tegime mängu ka. Meie rühmas olid Siim-Kristjan Kutsar, Silver Ostrat, Sirli Saarna ja Riinu Vaht.

Kokkuvõttes andis jällegi see laager uusi teadmisi, kellele rohkem, kellele vähem!

Ander Alliksaar 8.klass
FOTO (Ander Alliksaar)

You may also like...