PIKK KOOLIPÄEV JA MEIE KOOLI JÕULUPIDU

19.detsember oli pikk koolipäev, kus tunde asendasid erinevad tegevused ja põhisündmuseks õhtune kooli jõulupidu.

Päeva alustasime filmi ,,Tuulte tahutud maa” üheskoos vaatamisega. Selles filmis nägime loomade elu ning nähtu pani mõtlema, mida meie võiks teha looduse jaoks. Tegelikult on meie metsades väga suur liigirikkus, aga kui me nii jätkame, siis ei jää sellest kuigivõrd palju järele. Filmi vaatamise järel anti meile ülesanne teha kokkuvõte, kuidas me saaksime loodust säästa nii, et see püsiks 100 aastat ja kauemgi veel. Meie oma klassiga tegime rühmatöö joonistamise vormis. Me arvasime, et kui sõidame vähem autodega, raiskame vähem toitu, sorteerime prügi ning vähendame loomi mõistlikkuse piirides, siis säilib meie loodus ja selle elustik kauem.

Pärast oli lauatennise kord. Saime teada päris palju, need kes igapäev ei mängi või vähem mängivad lauatennist. Näiteks saime selgemaks reeglid ning reketi hoiaku. Alguses proovisime treeneriga erinevaid reketi hoidmisvõtteid, siis saime natuke lauatennist mängida ning kõige lõpus oli teatevõistlus, kus meie tiim sai esimese koha. Muidugi olid vahepeal söömised ning iga klass sai harjutada oma etteastet, mis oli jõulupeoks valitud. Vajalik oli ka peo peaproov, kus sai kõik korda aetud enne suurt esinemist, mis ennem korras polnud.

Jõulupidu oli mitmekesine ning saal kauni valgustusega. Iga klass pidi valmistama etteaste, meie klassil oli laul ,,В лесу родилась ёлочка”. Mitmekesine oli pidu selle poolest, et seal oli pillimängu, laulu ja rahvatantsu ning kõik olid nii hästi valmistanud selleks peoks.

Kokkuvõttes on jõulupidu hea variant panna punkt aastale ning minna edasi uue hooga.

Ander Alliksaar

TEGEVUSED  ja PIDU  (Karin Järv)

You may also like...