„TERE, KOOL!“ MATK

„TERE, KOOL!“ MATK

8. septembril käis terve kool matkal. Sõitsime Võrtsjärve äärde. Meid jaotati gruppideks. Meie läksime kõigepealt Marjasoo tallu. Talu peremees pakkus kõigile erinevaid vilju ning näitas kodu ümber kasvavaid taimi. Siis ta lasi koerad ketist lahti. Oli väga tore nendega palli mängida. Peale seda pakkus ta meile ameerika jõhvikaid. Seejärel läksime mustikapõllule marju sööma. Küll need olid suured ja maitsvad! Tänasime peremeest.

Kõndisime edasi ümber Mustjärve. Õpetaja Pille rääkis järve kohta huvitavaid legende. Minnes sõime mustikaid. Kõndisime, kuni jõudsime Võrtsjärve äärde limnoloogiajaama. Lõunasöögiks saime suppi ja kooki. Supp oli väga hea!

Muuseumis jagasime end gruppideks. Viiekümne minuti jooksul pidime täitma töölehe. Küsimustele vastuste otsimiseks oli vaja muuseumis ringi käia. Lehed kontrollitud, läksime kala püüdma. Oliver püüdis kümme kala, mis oli parim tulemus. Gabrielil lendas müts vette.

Läksime bussi ja sõitsime kooli. Päev oli olnud väga huvitav ja väsitav!

7. klass

MATK VÕRTSJÄRVE LIMNOLOOGIAKESKUSESSE

8. septembril käis meie Pühajärve kool Võrtsjärve ääres matkal. Enne lõunat käisime matkarajal ja kultuurmustikate põllul. Lõuna ajal sõime suppi ja seejärel läksime kalastama. Minul ei olnud kalaõnne, aga Janar sai ühe kala.

Seejärel olime Võrtsjärve Limnoloogiakeskuse Järvemuuseumis. Giid võttis meid lahkelt vastu. Ülemisel korrusel nägime väga suurt valge amuuri kala topist. Viskasime täpsust ja mängisime üht seltskonnamängu. Saime palju teada kalapüügi eeskirjadest. Seejärel vaatasime akvaariumides elavaid kalu, neid oli seal 26 eri liiki. Kõige levinumad kalad on haug, säinas, särg, roosärg, koger, viidikas, linask, luts, koha, ahven, kiisk, angerjas. Väga huvitav oli vaadata, kuidas röövkalad söövad.

Matk oli väga huvitav ja õpetlik.

Ander Alliksaar  5. klass

Käisime 8. septembril “Tere kool” matkal Võrtsjärve ääres. Kohale jõudes läksime kohe kala püüdma. Kõige rohkem kalu sai neljas klass! Vahva! Mul ei õnnestunud kalu saada. Peale seda külastasime Limnoloogiajaama. Seal räägiti meile kaladest. Tore oli mängida kaladega seotud mänge. Näiteks püüdsime mänguõngedega mängukalu ja pidime arvama, kas tegu on lepis- või röövkalaga. See mäng oli väga äge. Saime teada palju uusi kalaliike, näiteks säga! Arutlesime kalapüügi reeglite üle, nt kalu ei tohi püüda dünamiidi abil. Akvaariumiruumis oli samuti väga palju kalu. Huvi pakkus meile 1 meetri pikkune säga, keda teised kalad kiusasid. Minule sägad ei meeldinud, sest nad nägid välja nagu suured nälkjad! Igati õpetlik.

Katriin Ostrak 4. klassist

Vaata pilte SIIN  SIIN (Karin Järv, Ülle Tomson, Pille Kangur)

You may also like...