MAASTIKUMÄNG LASTEAIA MOODI

MAASTIKUMÄNG LASTEAIA MOODI

3. juunil kell 10.30 algas staadionil rivistusega lasteaia maastikumäng.

Liitrühma kapteniks oli Tormi Vesse ja sõimerühma kapteniks Johanna Eliise. Õpetaja rääkis, et tema käes olevates ümbrikutes on kooli ümbrusest tehtud  fotod – kokku 13. Foto järgi pidid lapsed ära tundma koha koolimaja ümbruses. Mõlemad rühmad said ümbrikust esialgu foto nr.1. Selle kohaga ei olnud raskusi, sest see oli ju meie kooliõuel olev kiviktaimla. Suundusime sinna ja jäädvustasime esimese grupipildi. Teine koht fotol vajas veidi nuputamist. Suuremad lapsed said ruttu aru, et see on vana koolimaja. Ületasime reeglite järgi sõidutee ja olimegi kohal. Foto nr.3 oli väga tuttav, staadioni ääres oleva mängumaja trepp. Juba tuli esimene joogipaus, sest ilm oli väga palav. Siis andis õpetaja järgmise foto ja kohe suundusid lapsed vana lasteaia maja juurde, kus oli vaja üles leida lipuvarda aluse asukoht punasel laudseinal.

Foto järgi oli järgmine koht muutunud, sest võililled olid ära õitsenud. Koha tundis kõige enne ära Loreida. Asukoht lasteaia akna all, tammeistikute ring, mida lapsed tihti lasteaia aknast vaatavad.

Kristoferi eestvedamisel jõudsime haavapuude kolmikute juurde. Ümbrikust järgnev foto nr.8 oli ka väikestele väga tuttav, mõmmi kuju käpake. Järgmine oli Kadilile ja Marilile tuttav foto, vaatega üle põllu, sest seal kandis on ka nende kodu. Nuptamist vajas  nr.10, sest jalgpalliväravat oli liigutatud teise kohta. Poistel oli eriti põnev arutada, kust poolt väravat see foto tehtud on. Tormi tundis kiiresti ära lipuvarda koha. Jälle tegime joogipausi. Vahepeal piilusime fotot nr.4, kõik teadsid laudteed. Sinna me ei läinud, sest muidu oleksime lõunasöögile hiljaks jäänud. Kooli logo leidsid lapsed kooli ees seinalt, viimasele punktile viis meid Rauno – see oli liiklusmärgi foto kergliiklustee ristmikul.

Kõikides kohtades tegime grupipildi. Poolteist tundi kiiret liikumist väsitas lapsed päris ära.

Aitäh õpetaja Pillele selle mängu ettevalmistamise eest.

Lasteaia suured ja väikesed

Vaata (Taivi Rästas)

You may also like...