AABITSAPIDU

AABITSAPIDU

16. detsembril algas 1. klassi hommik koolis rõõmsa ärevusega. Kätte oli jõudnud päev jätta hüvasti esimese õpikuga – aabitsaga. Kiired ettevalmistused tehtud ja pidu võis alata.

Alustuseks kuulasime luuletust päris aabitsa algusest, seejärel kordasime tähestikku ja laulsime „Tähestikulaulu“. Häälikurühmade meelde tuletamiseks mängisime erinevaid häälikumänge. Mängude ja ühistantsude vahel esinesid meie klassi väikesed näitlejad lühinäidenditega. Helina, Johanna ja Kaisa esitasid loo „Jälle hakkab peale“. Elsa ja Saskia esituses nägime jõuluteemalist kahekõne „Hea laps“. Paul ja Laur tõid vaatajate ette dialoogi „Teder ja rebane“. Tomi, Miko ja Riho lugu kandis pealkirja „Hunt kala püüdmas“. Kõik esinejad teenisid ära tugeva aplausi.

Palju elevust tekitas ka viktoriin. Nüüd tuli pea tööle panna ja aabitsat hoolega meelde tuletada. Kõik olid väga tublid. Viktoriini võitsid Johanna, Tomi ja Miko.

Kordioris tegime ka võistlusi. Nendes pidi aabitsat nii süles kui ka pea peal kandma ning tähtedest sõnu laduma. Võistlused kulgesid tasavägiselt ja nii võitiski sõprus.

Lapsed said näidata oma lugemisoskust. Loosiga tõmmatud leheküljelt tuli teistele ette lugeda. Kõigil tuli see kenasti välja.

Pidu oli väga lõbus ja hoogne. Aitäh vanematele, kes meie laua eest oli hoolitsenud ja imemaitsvaid suupisteid valmistanud.

Kokkuvõtteks võib öelda, et oleme nüüd suuremad ja targemad ning võime aabitsa raamaturiiulisse puhkama panna.

Krista Sumberg

Vaata (Krista Sumberg)

You may also like...