TÖÖVARJUPÄEV

TÖÖVARJUPÄEV

24. oktoobril käisid kõik 9. klassi õpilased töövarjupäeval. Töövarjupäevale mindi seoses majandus- võistluse Creatloniga, kus õpilased osalevad. Üks õpilane käis Valgas, teised Otepääl.

Otepääl külastati politseid, tuletõrjekeskust, apteeki, juuksurisalongi ja tervisekeskust. Iga õpilane sai kolme tunni jooksul toreda ülevaate teda huvitavast erialast. Ka spetsialistid said natuke oma tööle vaheldust, tegeledes oma ameti tutvustamisega. Igaüks sai valida oma eriala ise.

Otepää Tervisekeskuses said Anet ja Laura teha patsientidele süsti ja hooldada vanureid. Ekke, Romet ja Laur käisid politseis. Otepääl said nad olla vaid mõne minuti, sest pidid sõitma Pukka, et uurida varastatud vallamajasildi juhtumit. Hiljem eskortisid nad Otepääle jõulukuuse.

Mirjam ja Jane veetsid põnevad tunnid Otepää tuletõrjekeskuses. Nad said moodsa aparaadi abil otsida inimest, kes oli ennast ära peitnud. Veel proovisid nad selga tuletõrjujate kostüümi.

Iti-Riin käis Otepää südameapteegis. Seal ta sai mõõta vererõhku ja uurida Otepää apteegi ajaloo kohta. Liisi tutvus juuksuri tööga ning vaatas, kuidas juukseid lõigatakse ja värvitakse.

Erik käis Kaitseliidu Valgamaa malevas, kus ta sai ka relvaga laskmist proovida.

Iti-Riin Jaagant, 9. klass

You may also like...