SIHVA SABAK

SIHVA SABAK

11. märtsil toimus Pühajärve Põhikoolis 19. korda Sihva Sabak. Ürituse avasõnad laususid Anet ja Iti-Riin. „Kägara“ sai ühiste jõududega tantsitud ning oligi järg külaliste käes.

Aegade jooksul on meil käinud huvitavaid esinejaid nii Värskast, Võrust, Viljandist kui ka Kanepist. Sel korral olid meie üllatuskülalised Otepää Gümnaasiumi rahvatantsijad kavaga „12 aastat tantsusammul“. See oli suurepärane võimalus nautida rahvatantsu 4. klassi, 7. klassi ning „Nuustaku Noorte“ esituses. Publik oli võlutud tantsijate emotsionaalsusest. Eriti suure aplausi osaliseks said „Neiokõsõd“, sest tütarlaste tantsu ilmestas seelikus noorhärra, ja stiliseeritud meestetants „Raha naerab“. Kava kulges hoogsalt, pannes pealtvaatajate silmad särama ning jalad kaasa kõpsuma. Pärast küsis nii mõnigi, et millal meie neid vahvaid tantse tantsida saame.

Ja oligi käes „Sabatantsu“ kord. Ühises kolonnis liikusid kõik tantsurühmad läbi koolimaja aulasse, kus neid ootas pisike kehakinnitus. Seejärel tänusõnad, ühine sõprusring ja hüvastijätt külalistega. Kuid sellega polnud pidu veel lõppenud. Nüüd said oma oskusi näidata ka meie väikesed ning suured tantsulapsed. Lõpetuseks mängisime ühise ringmängu. Rõõmsatelt nägudelt võis lugeda, et pidu oli õnnestunud.

Täname kõiki Pühajärve kooli töötajaid, kes meie ürituse kordaminekule kaasa aitasid. Täname esinejaid Otepää Gümnaasiumist ja nende juhendajat Kaire Ojaveed. Sel korral võime öelda, et mitte ainult tantsides, vaid ka vaadates kasvab tantsu-isu!

Krista Sumberg

Vaata pilte ja videosid (Maie Eensalu) 

 

You may also like...