JAAN LATTIKU MÄLESTUSJOOKS JA -KÕND “TEEJUHT 2014” 29. oktoobril toimus Lüllemäel  kirjaniku, riigi- ja kirikumehe, EV haridus- ja välisministri, meie noortekirjanduse ühe rajaja, „Meie noorte“ juttude autori Jaan Lattiku 136. sünniaastapäeva tähistamine. Selle raames viidi läbi  XVI Jaan Lattiku mälestusjooks ja -kõnd „Teejuht 2014“, millel ka meie Pühajärve Põhikooli võistkonnaga juba mitmendat aastat järjest osalesime.

JAAN LATTIKU MÄLESTUSJOOKS JA -KÕND “TEEJUHT 2014”

29. oktoobril toimus Lüllemäel  kirjaniku, riigi- ja kirikumehe, EV haridus- ja välisministri, meie noortekirjanduse ühe rajaja, „Meie noorte“ juttude autori Jaan Lattiku 136. sünniaastapäeva tähistamine. Selle raames viidi läbi  XVI Jaan Lattiku mälestusjooks ja -kõnd „Teejuht 2014“, millel ka meie Pühajärve Põhikooli võistkonnaga juba mitmendat aastat järjest osalesime.

Võistkonda kuulus kaheksa 7-16-aastast Meie Noort (võistkonnas oli I kooliastmest 2 õpilast, II kooliastmest 3 õpilast ja III kooliastmest 3 õpilast. Nende seas pidi olema vähemalt 3 tüdrukut). Jooks ja kõnd toimus Jaan Lattiku ühe parima noortejutu „Teejuht“ jälgedes. Vastavalt jutule kulges rada Jaan Lattiku sünnitalu Mäkiste teeotsas asuva mälestuskivi juurest Lüllemäe Põhikooli juurde. Raja pikkuseks oli kokku 5,5 km, rajal asus 8 kontrollpunkti. Tegu oli teatejooksuga, kus igal osalejal tuli läbida erineva pikkusega maa.

Pühajärve Põhikooli võistkonnas jooksid järgmised õpilased: I etappi jooksis (150 m) Tuule-Liis; II etapp oli distantsilt kõige pikem (1600 m) selle läbis väga tublilt Karel, jättes kõik teised võistkonnad selja taha; III etappi (800 m) jooksis Marten, IV etapi läbis (1050 m) Andreas Kiivit, V etapi (250 m) Aneth, VI etapi (400 m) Hanna Liis,  VII etapi (900 m) Karl-Markus, kes oma südika jooksuga viis võistkonna esimeseks; VIII etapi läbis (300 m) Rasmus, kellel võit oli lihtsalt vormistamise küsimus.

Kui jooks joostud, pakuti osalejatele suppi ja teed ning kuna autasustamiseni oli omajagu aega, siis sai koolimaja taga staadionil aega parajaks tehtud (kes mängis palli, kes turnis niisama jne).

Ilm oli väga ilus ning seega head lõpptulemust soosiv. Kokku osales jooksul 6 teatevõistkonda, kelle hulgas õnnestus meie koolil sel aastal saavutada I koht! Autasuks võitjatele oli aastaks Rändav Jaan (Jaan Lattiku mälestuskivi väike koopia) ja kotitäis auhindu (lauamängud, raamatud), lisaks loositi välja hulk päevaauhindu.  

Tänud korraldajatele ja meie tublidele osalejatele!

Janika Kilk

VAATA (fotod tegi Janika Kilk)

 

You may also like...